Kvalitet och traditioner ända från 1800-talet

Otto Fridolf Lönnberg Konditoria-Café Vhakerlyläs historia sträcker sig till St. Petersburg ända till 1800-talet.
Från första början satte Otto Fridolf en ära i att tillverka så goda bakverk som möjligt av de bästa råvaror. Han gick i lära i St. Petersburg, där den bästa sakkunskapen, i konditoribranschen på den tiden, fanns.
Hans son Otto Torsten flyttade bageriet i början av 1960-talet från Orimattila till drottningstaden Lovisa. Här fortsatte Otto Kalevi bageriverksamheten - nu redan i tredje generationen.
Otto Kalevis dotter Pirjo och hennes man konditorimästaren Håkan fortsatte caféverksamheten i Lovisa. De utvecklade konditoriverksamheten för att svara på de senaste trenderna i branschen. Samtidigt utvidgades utrymmena för att flera kunder kunde komma in och njuta av Håkans läckerheter. År 1999 kallades de till medlemmar i Diplom Konditori -kedjan.
En ny fas i utvecklingen inleddes 2017, då Konditoria-Café Vaherkylä-Ek fick en ny investerare. År 2018 öppnades en ny butik i Helsingfors. För övrigt finns det planer på att Vaherkylä ska exporteras till Kina och andra länder.
Konditori-Café Vaherkylä skiljde sig till förmån för sin långa historia och höga kvalitet. Konditoria-Café Vaherkyläs traditioner fortsätter under den nya ägaren och tillför också en internationell fläkt till lovisa konditori-cafeet.