Laatua ja perinteitä jo 1800-luvulta asti

Otto Fridolf Lönnberg Konditoria Vaherkylä -leipomon historia ulottuu aina 1800-luvulle asti Pietariin. Siellä Otto Fridolf Lönnberg aloitti oman leipomotoimintansa 1898.
Alusta lähtien Otto Fridolf halusi tehdä parhaista raaka-aineista mahdollisimman hyviä leivonnaisia. Oppinsa hän haki nimenomaan Pietarista, jossa siihen aikaan oli konditoriatuotteiden valmistuksen paras tietämys.
Poikansa Otto Torsten muutti leipomon Orimattilasta loviisaan - Kuningattaren kaupunkiin 1960-luvun alussa. Täällä Otto Kalevi Vaherkylä jatkoi leipomotoimintaa edelleen - nyt jo kolmannessa polvessa.
Otto Kalevin tytär Pirjo jatkoi miehensä, kondiittorimestari Håkanin kanssa kahvilatoimintaa Loviisassa. Heidän toimestaan konditoriaa kehitettiin määrätietoisesti vastaamaan alan viimeisimpiä suuntauksia. Samalla tilat laajenivat ja yhä useammat asiakkaat pääsivät nauttimaan Håkanin loihtimista suussa sulavista herkuista. Hyvä Konditoria-ketjun jäseneksi Konditoria-Café Vaherkylä kutsuttiin vuonna 1999.
Uusi kehitysvaihe alkoi v.2017, kun Konditoria-Café Vaherkylä-Ek siirtyi kiinalaisen omistukseen. Kiinalais-australialaisen perheyrityksen omistaja ihastui suomalaiseen leipään ja leivonnaisiin. Tämä johti aikaa myöten suomalaisen konditorian ostoon.
Konditoria-Café Vaherkylä erottui edukseen pitkän historiansa ja korkean laadun vuoksi. Konditoria-Café Vaherkylän perinteet jatkuvat uuden omistajan ohjauksessa ja tuovat myös kansainvälisen tuulahduksen loviisalaisen konditorian toimintaan.